Иmпланти

Хубава и преди всичко здрава усмивка е огледало на стила на живота ни и посланието, което отправяме към света, но и идеал наздравето и красотата, които с новите стоматологични технологии никога до сега не е бил по достъпен за нас.

Зъбните импланти са върхът в развитието на стоматологията. Благодарение на развитието на технологиите зъбните импланти стават все по-прилагани в стоматологията.

implant

Дентален имплант е специално дизайнирана титаниева конструкция, която се имплантира в челюстната кост, впоследствие е здраво закотвена в нея и е заместител на зъбния корен. В този титаниев корен се завинтва пънче, върху което с фиксира новият зъб, подобно на короните. По този начин зъбният имплант напълно замества загубения зъб.

implant1

Зъбните импланти са напълно био съвместими с местната тъкан и напълно са закотвени в костта ви. Поставянето на дентални импланти е сигурен процес за пациента, бърз е, безболезнен и прави се с местна анестезия (упойка).

Някога като възможен проблем се явявала недостатъчната височина и широчина на костта, но днес този проблем се решава с помощта на имплантиране на искуствени кости, а всичко това е възможно да се направи само с едно посещение на клиниката ни.

След поставянето на имплантите трябва от 3 до 6 месеца имплантът да се закотви в челюстната кост. Чак след този период вие отново идвате в клиниката ни, където на импланта ви се завинтват пънчета и се поставят короните.

implant2

Поставянето на зъбните импланти днес е рутинна операция, която дори и при булна беззъбост може да се направи бързо. Тези пациенти получават временна протеза (3 до 6 месеца), така че имплантирането да не влиае върху начина им на живот. При тези пациенти има две възможности, фиксирана работа върху имплантите (мост) или протеза поставена върху зъбни импланти.

Най-важното след поставянето на зъбен имплант е да следите съветите на стоматолога ви и по точно определен начин да спазвате оралната хигиена.